La oss være ærlige, de som jobber 9 til 5 jobber ønsker å jobbe hjemmefra. Og det samme gjelder arbeid fra jobb holdere, de elsker å jobbe fra kontorer. Er det ikke sant? Det er en menneskelig tendens ved å gjenta den samme prosessen som kjeder oss. Er det virkelig godt å jobbe hjemmefra eller på kontoret?. Covid-19 pandemien har lært oss om begge disse jobbmulighetene.

La oss ta en titt på den lyse siden først…

Fordelene med å jobbe hjemmefra

1. Arbeidsfleksibilitet

Mens du gjør slike jobber, er du din egen sjef. Ingen kommer til å beordre hva du skal gjøre, ingen avtaler, ingen vilkår. Etter hvert får du en ekstra fordel her, du kan jobbe etter humør, tid og miljø som du ønsker å jobbe i. Bare du må ta laptopen din, litt internett og sette den i et hvilket som helst hjørne av verden og begynne å gjøre arbeidet ditt.

2. Spar tid og penger

De fleste vanlige jobb holdere kan ikke utgi hvor pengene og tiden deres gikk. Deres utgifter skyter i været, som å betale husleie for å bo, reiseutgifter for å komme til kontoret osv. På slutten av måneden hvis du analyserer utgiftene dine, vil du finne ut at halvparten av lønnen din fordøyes av de uønskede utgiftene dine.

3. Optimal Helse og Kosthold

Gjentakelsene av 9 til 5-jobben koblet kroppen din til anstrengelse mentalt og fysisk. Noen ganger blir det vanskeligere å styre arbeidslivet i et slikt scenario. Du er ikke villig til å ta vare på helsen og kostholdet ditt. Ved å jobbe hjemme gjør pendlingstiden som til slutt spares deg i stand til å gjenoppta fysisk trening, i tillegg til å ta vare på din generelle fysiske og psykiske helse.

På vendingssiden la oss også undersøke utfordringene med en koder på jobben hjemmefra

1. Arbeidet går sakte

Mens du jobb hjemmefra, føler du deg tryggere, noe som forringer arbeidshastigheten din når du jobber med en bestemt oppgave. Du er ikke i stand til å spore målene dine like effektivt som i kontormiljøet. For her er det ingen som er din mentor som forteller deg hvor du henger etter eller hvor du trenger å bli bedre.

2. Distraksjon fra omgivelsene

Du kan ikke si nei til slektningene dine hvis de vil treffe deg. Og du må forlate det pågående arbeidet og bruke litt tid sammen med dem. Dette er en av de største ulempene med denne jobben så langt. For det andre er det mer sannsynlig at du blir distrahert av smarttelefonene og Netflix.

3. Føler seg sosialt frakoblet

De fleste av oss elsker å jobbe med kollegaene våre. Mens du jobber hjemme, jobber du alene, noen ganger kan det være deprimerende og stressende. Siden kontoret gir deg miljøet til å møte kollegaene dine og komme i kontakt med de pågående trendene i bransjen din.

Konklusjon

Du lurer kanskje på om jeg skal jobbe hjemmefra eller på kontoret? Det er helt opp til deg.

Hvis jeg sier til en sivilingeniør at det er vanskeligere å jobbe eksternt enn å jobbe på byggeplassen.

Alle jobber er ikke ment for arbeid hjemmefra og fjernjobber også. Mens arbeid fra jobb er mer komfortabelt med IT- og frilansarbeidere, eller i visse sosiale situasjoner i en midlertidig periode.